Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019

Βγείτε από τα παραπήγματά σας και ξεχυθείτε στους δρόμους, αδέλφια, πλησιάζουν εκλογές!




Για να είμαι ειλικρινής, είχα αντιληφθεί από την πρώτη στιγμή που τον γνώρισα ότι, κατά βάθος, ήταν “αντάρτης πόλης” γιατί φορούσε πάντα γραβάτα, ακόμη κι όταν έσκαγε ο τζίτζικας: ένας σκληροτράχηλος φλώρος, με άλλα λόγια, ταγμένος στον αγώνα για την προάσπιση των συμφερόντων του λαού που ταυτίζονταν απόλυτα με τα δικά του στενά προσωπικά συμφέροντα. Τον είδα να σκάει μύτη τον τελευταίο καιρό στην πλατεία της πόλης μου και κατάλαβα ότι κάτι ετοιμάζεται.

Για αδιευκρίνιστους λόγους πολύ συχνά οι αντάρτες πόλης διεξάγουν τον αγώνα τους από το γραφείο τους, συχνά πίσω από μια οθόνη εξελιγμένου υπολογιστή, πιθανότατα για να μπορούν απερίσπαστοι να συντάσσουν μανιφέστα που θα διανεμηθούν στα πρόβατα/οπαδούς σε εύθετο χρόνο.
Όντες αστικοί επαναστάτες, επιλέγουν τις ώρες του αγώνα εναντίον των «εχθρών του λαού», δηλαδή των αδίστακτων ανθρώπων σαν τον ίδιο τους τον εαυτό που ποδηγετούν τη λαϊκή συνείδηση, πηγαινοφέρνοντάς την μέχρι να ζαλιστεί και έτσι την κρίσιμη στιγμή να μείνει ακίνητη (όπως κάνει συνήθως, άλλωστε).

Όπλα τους συνήθως τα πληκτρολόγια και τα εκκωφαντικά ξυπνητήρια που αφυπνίζουν το λαό όταν πλησιάζουν οι περίοδοι εκλογών, οπότε και θα πρέπει αυτοί να υφαρπάσουν τη ψήφο του. Συχνότατα μπορεί να το καταλάβει και μόνος του ο ψηφοφόρος, όταν θα ταλαιπωρηθεί από εμφαντικά έργα κοινής ωφέλειας που λαμβάνουν χώρα σε κοινή θέα, δυστυχώς όμως χωρίς αυτήν την ταλαιπωρία, μπορεί ορισμένοι να μην αντιληφθούν ότι γίνονται έργα έξω από την πόρτα τους. 

Οι αντάρτες πόλης τοποθετούν σε θέσεις κλειδιά στον αγώνα τους αντεπαναστάτες που είναι άριστοι στο να προκαλούν σύγχυση στο λαό και να του αποσπούν την προσοχή. Εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενοι γίνονται συναγωνιστές σε έναν ηρωικό αγώνα που, αν και ενίοτε δείχνει ακατανόητος, ωστόσο βρίθει προβαλλόμενων ιδανικών και υψηλών στόχων και επομένως οι μάζες τον αγκαλιάζουν.
Εμείς είμαστε ο λαός και εμείς οι ίδιοι δίνουμε άσυλο στους υποψήφιους των εκλογών. Μην ανησυχείτε φλώροι επαναστάτες πόλης και ξεμαλλιάρες ληγμένες πασιονάρες, θα σας ξαναψηφίσει ο λαός. Γι αυτό σας λέω, αντάρτες πόλης: βγείτε από τα παραπήγματάς σας και ξεχυθείτε στους δρόμους, αδέλφια, πλησιάζουν εκλογές!

Δεν υπάρχουν σχόλια: