Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016

Τυφλοσούρτης επιβίωσης σε ένα αδηφάγο περιβάλλον: κάποιες -λίγες, δυστυχώς- διαπιστωμένες αλήθειες





Δυσνόητα μεν, αλλά δοκιμασμένα σιγουράκια που, αν ξεπεράσετε την -απόλυτα δικαιολογημένη!- άρνηση να κάνετε αυτό που σας προτείνουν κάποιοι τρίτοι, μπορεί να σας βοηθήσουν ιδιαίτερα:

·        Αποφύγετε τις συγκαλήψεις τοξικών κρίσεων που θα τις βρείτε μπροστά σας αργότερα σε ανύποπτη στιγμή (συνήθως την χειρότερη δυνατή).
·        Αλλάξτε διακριτικά δρόμο όταν συναντάτε ευγενικά άτομα που δείχνουν να ενδιαφέρονται για εσάς και σας τείνουν το χέρι. Μην το αρνηθείτε με αγένεια, σκεφτείτε όμως οτι το ίδιο χέρι ίσως αργότερα χρησιμοποιηθεί για να σας καρφώσει, ακόμα και με το γάντι.
·        Αποφύγετε τις ασφαλείς ατραπούς, κάθε ευκολοδιάβατος δρόμος κρύβει κάποιο σκοτεινό μυστικό που κάποια στιγμή θα φωτιστεί και σας φέρει σε δύσκολη θέση.
·        Μην ελπίζετε στην τύχη σας, η λέξη “τύχη” και αυτό που περιγράφει έχει απαλειφθεί στο σύγχρονο κόσμο. Η μόνη αξία που επιβιώνει είναι η ανέλπιστη αρμονία: έρχεται κατά κύματα χωρίς προειδοποίηση και μπορεί να κρατήσει από μια στγμή μόνο μέχρι για πάντα, αλλά δε θα μπορέσετε να μάθετε εκ των προτέρων σε ποια κατηγορία συμπεριλαμβάνεστε εσείς, γι αυτόν το λόγο απολαύστε την με όλη σας τη δύναμη όταν τη συναντήσετε: λίγο αργότερα μπορεί να εξαφανιστεί.
·        Ο Παράδεισος υπάρχει αλλά δεν είναι, προσώρας, γνωστές οι γεωγραφικές συντεταγμένες του. Συμβιβαστείτε με την εσωτερική ηρεμία.

Εν τέλει, απομακρυνθείτε όσο πιο γρήγορα μπορείτε από το εκ των προτέρων πένθος για τις αναπότρεπτες απώλειες. Επιλέξτε αντ’ αυτού την ανύποπτη ευτυχία για τους αβέβαιους μικρούς, καθημερινούς θριάμβους που θερμαίνουν -προσώρας- την καρδιά σας.

ΣΣ. Πρόκειται απλώς για ενδεικτικές διαπιστώσεις (σε καμία περίπτωση θέσφατα) που προέκυψαν χωρίς ιδιαίτερη προετοιμασία. Ο υπογράφων δε δεσμεύεται για την εφαρμογή τους στη δική σας ζωή, σε κάθε περίπτωση όμως δηλώνει απερίφραστα οτι, στη δική του περίπτωση, τα αναγραφόμενα ανωτέρω ισχύουν και μάλιστα σε ανησυχητικό βαθμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: