Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

Νηφάλιος: Καμαρώνοντας τους βασιλικούς που πετάνε με θράσος μπόι στον κήπο του




Κάτι έχει αλλάξει στη ζωή του... χωρίς λόγο! Ξέφυγε από την παράφορη σιωπή κι άρχισε να μιλάει με τις σκιές που τόσο καιρό τις απόδιωχνε.

Καταλαβαίνει πόσο έχει μεγαλώσει από τον αριθμό των ετών που υπάρχει μπροστά από την ενημέρωση για το reunion των παλαιών συμμαθητών. Όλα τα άλλα, μπορεί κανείς με κάποιον τρόπο να τα ξεγελάσει, αυτό όχι. Προβαίνει κατά μόνας στην αναγγελία ενός ανύποπτου ευτυχούς γεγονότος: είναι ευτυχισμένος!
Συναντάει τους αγαπημένους μου που έχουν φύγει από το μάταιο αυτόν κόσμο, βγάζοντας για γεύμα τους στενότερούς τους φίλους, όσο ήταν εν ζωή. Λυτρωτική διαπίστωση: δεν ατένιζε τόσο καιρό το άπειρο, όπως αποδείχτηκε: μια γυναίκα στην απέναντι πολυκατοικία που ξεντυνόταν, κοίταζε εξονυχιστικά. Δεν υπάρχει κανένας λόγος για συναισθηματική παραζάλη, ενα τρίψιμο στα μάτια του, αρκεί.
Γι αυτούς που εξουθενώνονται για να δώσουν μάχες εκ των προτέρων χαμένες, μόνο συμπάθεια τρέφει. Αντιμετωπίζει όμως τους δονκιχώτες της σύγχρονης κοινωνίας με ευγενική αποστροφή.

Τα πιο δύσκολα έχουν περάσει. Τώρα, μπορεί να περιμένει ανήσυχος τα εύκολα που θα τον χαλαρώσουν και θα σταματήσουν το συντονισμό του με τη σύγχρονη ζωή με αδιευκρίνιστα αποτελέσματα. Εν τω μεταξύ, μπορεί να καμαρώνει τους βασιλικούς στον κήπο του που πετάνε μπόι με θράσος.


Νηφάλιος είπαμε οτι παραμένει... όχι  βουβός!


Δεν υπάρχουν σχόλια: