Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Παιδιά ενός ανώτερου ρυθμού



Χωρίς χαζοχαρούμενες μελαγχολίες για τα χρόνια που χάνονται ή γεροντικές μουρμούρες για τη νέα κατάσταση πραγμάτων που βαίνει φθίνουσα για ανθρώπους και ιδέες, όπως παραδείγματος χάριν τη ροκ μουσική, παρέλαβα σήμερα το νέο CD των UFO που τους παρακολουθώ ανελλιπώς από το 1973: προσοχή, το οτι ορισμένοι από εσάς δεν είχατε γεννηθεί τότε, δεν αποτελεί δικαιολογία αν αισθάνεστε οτι δε σας αφορά αυτό το θέμα!
Μια χαρά τα λένε οι γέροντες: ίσως βέβαια μια χαρά τα ακούν οι άλλοι γέροντες, δεν ξέρω τί από τα δύο ισχύει. Θυμήθηκα τον Δεκέμβριο του 2006 όταν είχα γνωρίσει τους UFO μετά από την προτελευταία τους συναυλία στην Ελλάδα (μας ξαναήρθαν και τον Απρίλιο του 2010 και μετά μας κούνησαν μαντήλι: φαίνεται οτι δεν είναι η Ελλάδα -πλέον- τόπος για ροκ εμφανίσεις δεινοσαύρων...)
Με προσοχή για μην προκαλώ τους περαστικούς (ή θυμηδία στους περαστικούς!), θα ακούσω προσεκτικά το CD που με την πρώτη ακρόαση μου ακούστηκε μια χαρά: μια συμπαθής (σε εμένα!) ομάδα μεσηλίκων και ίσως υπερηλίκων ροκάρουν με αξιοπρέπεια. Και εμείς που επιμένουμε να τους ακούμε, αισθανώμαστε οτι είμαστε (όπως έλεγε και ένας στίχος μου που έμεινε τρυφερά κλειδωμένος σε ένα ντουλάπι):

Παιδιά ενός ανώτερου ρυθμού (πρώτο κουπλέ)
Κυλυόμενα σκαθάρια *
Βαθιά μωβ μαργαριτάρια **
Κακές παρέες ***
και σκιρτίματα (δε θυμάμαι από πού είχε προκύψει!)
Ανεξακρίβωτα Ιπτάμενα Αντικείμενα ****

Γλωσσάρι των στίχων
*κλείνοντας το μάτι στους Rolling Stones -αν και ποτέ δεν μου πολυάρεσαν!-  και τους Beatles...
**Deep Purple!
***Bad Company!
**** UFO: Unidentified Flying Objects!





Δεν υπάρχουν σχόλια: