Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

Η σιωπή των αγγέλων: άγγελοι πάρτε επιτέλους θέση!




(21-12-2014)

Άγγελοι που έχουν επιλέξει να μονάζουν μακριά από την ανθρώπινη μικρότητα, θυσιάζοντας όλη τους την αγιοσύνη στη σιωπή. Κι όμως, θα μπορούσαν να στρέψουν για λίγο (για λίγο μόνο) το βλέμμα τους στον κόσμο και με μια τους κίνηση να γαληνέψουν ανήσυχες ψυχές, Σαν τις ψυχές των κεκοιμημένων που, πριν ανεβούν στους Ουρανούς την τρίτη ημέρα μετά την αποχώρησή τους από τον κόσμο, περιφέρονται σιωπηλά ανάμεσα στους αγαπημένους τους χωρίς να μπορούν εκείνη την ώρα να επικοινωνήσουν μαζί τους. Παραδομένοι όμως στην θαλπωρή του επερχόμενου παραδείσου, τους κοιτάζουν με άδειο βλέμμα και με απόμακρη συμπάθεια.


Φτάνει ο καιρός που οι απανταχού άγγελοι πρέπει να πάρουν θέση, να ζητήσουν (ακόμη και να ικετεύσουν!) το δικαίωμα της επέμβασης για να βοηθήσουν αυτούς που βασανίζονται αδίκως στη γη χωρίς να περιμένουν τη Θεία δικαιοσύνη που θα εφαρμοστεί σε έναν άλλο χρόνο, σε έναν άλλο κόσμο, υπέργειο ίσως.


Εσείς, οι άγγελοι που έχετε επαναπαυτεί στα δικαιολογημένα βραβεία (μισθούς για την ηθική ζωή σας) που έχετε λαμβάνειν, μπορείτε να αποπειραθείτε να κάνετε μια υπέρβαση και προσπαθήστε να βοηθήσετε όσους βολοδέρνουν στη Γη!


Με την αμηχανία ενός άθελου αιρετικού που εκδηλώνεται σε μια στιγμή που λες και σταματάει ο χρόνος και το μυαλό έχει διαχωριστεί από την ψυχή, ελευθερώνονται σκέψεις σαν πουλιά που έζησαν όλη τους τη ζωή στο κλουβί κι όταν βρήκαν την πόρτα του ανοιχτή, περίμεναν με αγωνία να ξανακλείσει η πόρτα για να αισθανθούν ασφάλεια...



Δεν υπάρχουν σχόλια: