Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Συγκλίνουσες, αποχρώσες ενδείξεις οτι ξεφεύγει από τη ροζ μελαγχολία



Απ’αυτά που έχει ζήσει μέχρι σήμερα, εξάγει το αβίαστο συμπέρασμα οτι στις ζωές όλων υπάρχει μια δύναμη που μπορεί να μετατρέψει τα πάντα προς όφελός του. Αυτήν τη μυστηριώδη δύναμη δεν την έχει βρει ακόμη, υπάρχουν όμως συγκλίνοντα στοιχεία που του δείχνουν οτι βρίσκεται σε καλό δρόμο στην αναζήτησή της. Προσοχή! Η λέξη-κλειδί είναι “αναζήτηση”, όχι “εύρεση”!  


Ακόμη και ακίνητος, ζώντας σε ταχείς πνευματικούς ρυθμούς, δεν επιτρέπει στην μελαγχολία για λάθη του παρελθόντος να διεισδύσει στην καθημερινότητά του και, με τη βαριά της κινητικότητα, να απλωθεί στον εσωτερικό ποταμό της ζωής του. 


Περπατά με αίσθηση σκοπού και δεν αφήνει την προσοχή του να αποσπάται από τη συνεχή αναζήτηση νέων ιδανικών, που μάλλον φρενάρει παρά επιταχύνει τους ρυθμούς της ζωής.


Ανάμεσα στις κρίσεις πανικού σε ένα ξερό τόπο όπου τον είχαν παγιδεύσει οι ρευστές φοβίες του σύχρονου ανθρώπου, διάγει τώρα μια ζωή χαμηλών τόνων σε πιο γήινα χρώματα, μακριά από τη ροζ μελαγχολία.


Κρατώντας πολλές επιφυλάξεις, χωρίς επευφημίες για ξύλινες νίκες σε αγώνες που δεν ήταν δικοί του, έχω μια σειρά συγκλινουσών, αποχρουσών ενδείξεων οτι απομακρύνεται από τη ροζ μελαγχολία...

Δεν υπάρχουν σχόλια: