Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

Ο μοναχικός γκαντέμης που έχει βρει το νόημα της ζωής (;), ο πίθηκος με κόμμωση παρόμοια με του Έλβις, το ψάρι που μοιάζει με αγγούρι... απλές καθημερινές ιστορίες της διπλανής πόρτας!

Την ώρα που χάζευε μπροστά στην τηλεόραση παρακολουθώντας ένα συναρπαστικό ντοκυμαντρ για ένα πίθηκο με κόμμωση παρόμοια με του Έλβις στην περιοχή του Μεκόνγκ της Νοτιοανατολικής Ασίας (ή μήπως ήταν αυτό με το ψάρι που μοιάζει με αγγούρι, δεν ήταν σίγουρος), ένιωσε την ψυχή του να ξεχειλίζει από το -γλυκανάλατο, αλλά ποιός δίνει σημασία;- αίσθημα της αναίτιας τρυφερότητας εξ αποστάσεως: η ζωή στον καναπέ του ήταν ωραία, είχε κάθε λόγο να είναι ευχαριστημένος με τον εαυτό του. Εξάλλου δε ζητούσε πολλά ώστε να βάλει σε δύσκολη θέση τον οιονδήποτε θα έπρεπε να τον φροντίζει από ψηλά: το όνειρό του δεν ήταν να φθάσει στον πιο ψηλό πύργο που υπάρχει στον δρόμο της ζωής του, όπως είχε διαβάσει κάπου οτι ονειρευόταν ένας Μεξικανός συγγραφέας... ένα χαμηλό διαράκι του ήταν αρκετό και αυτό το είχε εξασφαλίσει από την κληρονομιά μιας μακρινής θείας που παλαιότερα δεν πολυ-συμπαθούσε αλλά πλέον την είχε βάλει στην καρδιά του!
Η ερωτική του ζωή ήταν γεμάτη από ολοζώντανες αναμνήσεις γιατί, όπως είναι γνωστό, οι ανεκπλήρωτοι έρωτες παραμένουν ζωντανοί αφού μένουν αδοκίμαστοι και φθαρτοι... είχε αρκετούς τέτοιους ανεκπλήρωτους έρωτες, είχε επομένως μια -δυνάμει- πλούσια ερωτική ζωή. Και ένα αδιευκρίνιστο ασίγαστο πάθος σαν άβρεχτη βόλτα στην παραλία είχε, για όλα αυτά που δεν είχε κάνει, αλλά καθόλου δεν τον ενοχλούσε μια και ποτέ του δεν είχε βάλει στόχους «για να μην αγχνεται».
Άνοιξε τα μάτια του και συνειδητοποίησε οτι ο πίθηκος με κόμμωση παρόμοια με του Έλβις (ή μήπως το ψάρι που μοιάζει με αγγούρι;) είχαν εξαφανιστεί από την οθόνη, η εκπομπή είχε τελειώσει όσο κοιμόταν: δεν πειράζει, η ζωή είναι ωραία, δεν πρέπει να είμαστε απαιτητικοί...
Είμαστε σίγουροι οτι είναι γκαντέμης;

Δεν υπάρχουν σχόλια: