Τρίτη 6 Ιουνίου 2017

Η Ποίηση λυτρώνει...




Το 17o τεύχος του περιοδικού Poetix παρουσιάζει ο Κωνσταντίνος Μπούρας το Σάββατο 10 Ιουνίου, στις 1 μμ στον Πολυχώρο Αίτιον, Τζιραίων 8-10, στου Μακρυγιάννη, Μετρό Ακρόπολις, ένα τεύχος με 130 ποιήματα 39 ελλήνων και ξένων ποιητών, τον φάκελο Ποίηση και Ηθικές Αξίες και προσωπογραφίες των John Greenleaf Whittier, Czesław Miłosz, Arthur Rimbaud και Stephen Crane καθώς και κριτικές για πρόσφατες ποιητικές συλλογές. Σπεύσατε να δείτε πώς η Ποίηση λυτρώνει...

Σχόλιο Κωνσταντίνου Ιωαννίδη: Τον ισχυρισμό οτι “ η Ποίηση λυτρώνει”, τον πιστεύει όποιος θέλει. Εγώ ψήνομαι μεν, αλλά σε καμμία περίπτωση δεν πείθομαι. Προσώρας, ίσως ισχύει... μετά όμως, όταν περάσει η περίοδος της λύτρωσης, τί γίνεται; Ενδιαφέρον ερώτημα. 

Με μεγάλη χαρά θα παραστώ στην εκδήλωση που διοργανώνει ο εκδότης του περιοδικού Poetix Ντίνος Σιώτης, τον οποίο σέβομαι και εκτιμώ τα μάλα, όπως και τον παρουσιαστή της, Κωνσταντίνο Μπούρα. Θα ανταποκριθώ δε στην τιμητική πρό(σ)κληση για διαβάσω για πρώτη φορά ποιήματά μου σε άγνωστο κοινό. Η ανύποπτη παρουσία σας θα αποτελέσει μεγάλη ευχάριστη έκπληξη για εμένα.

ΥΓ. Ελπίζω να μη συμβεί αυτό που περιγράφω στο ποίημά μου «Στο χορό των γυμνών ψυχών»  που,  μάλλον, θα διαβάσω εκείνη τη μέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: