Πέμπτη 20 Απριλίου 2017

Ωδή στη νέα πορεία ενός κουρασμένου ενατενιστή που παραμένει ενεργός



Επιλογή: ξεφορτώνομαι τις δειλές βεβαιότητες και πλέον πορεύομαι όλο και περισσότερο με θαρραλέες υποψίες.


Προφανώς για να επιλεγεί αυτό το τρόπος αντίδρασης, χρειάστηκαν -μεταξύ άλλων- ο πανδαμάτωρ χρόνος, εσωτερικές νοητικές διεργασίες, κάποια ελλείμματα υγείας, αναπότρεπτες βίαιες και μη εμπειρίες, υπέροχοι άνθρωποι που βρέθηκαν (και πολλοί απ’ αυτούς βρίσκονται ακόμη) στο δρόμο μου και ίσως και κάποιες συμπαντικές συμπτώσεις (σε αυτήν την κατηγορία περιλαμβάνονται τα τυχαία περιστατικά της καθημερινής ζωής)! 


Ελλειμματική προσοχή ενίοτε και υπερβάλουσα πνευματική κινητικότητα σε άλλες περιπτώσεις, με επιλεκτική ανάπλαση του περίγυρου με βάση αδιευκρίνιστα κριτήρια, για κάτι τέτοιο θα μπορούσε να αποφανθεί η επιστήμη για την περίπτωσή μου. Η χρήση ορισμένων εξεζητημένων, αρχαιοπρεπών και μη δόκιμων στην καθημερινή ζωή λέξεων, διευκολύνει (και προφυλάσσει!) την περιγραφή αυτής της πορείας, την καθιστά απόμακρη και ακατανόητη στους κακόπιστους αλλά ενδιαφέρουσα και αναγκαία στους ενδιαφερόμενους με καθαρή ψυχή. 


Μη θεωρήσετε οτι πρόκειται για ανάληψη μεγάλου ρίσκου: οι υποψίες συνήθως προέρχονται από ήδη βιωμένες εμπειρίες και άλλωστε η απεξάρτηση από βεβαιότητες δίνει ενδιαφέρον στη ζωή. Κανείς εξάλλου δε σου ζητά με το ξεφόρτωμα δειλών βεβαιοτήτων να απεμπολήσεις τις σταθερές αξίες σου σε ανθρώπους (την παντοτινή σου σύντροφο, συγγενείς που είναι φίλοι αλλά και φίλους που έχουν γίνει συγγενείς), συνήθειες (χρήση πέννας Sheaffer και μάλιστα με γραφή peacock blue!), μουσικές (Paul Macca, Rock και, και, και...), αγαπημένα μέρη για ουζοκατάνυξη (Αθηναϊκόν στη Θεμιστοκλέους) όπου συχνάζεις με αδελφές ψυχές και ποτά που πίνεις (margarita!) για την επίτευξη αλκοολικής μέθεξης.


Η συνειδητή ευτυχία μου που μπορώ κάλλιστα να αιτιολογήσω και η ευγνωμοσύνη στο Θείο για αυτό, δεν μπαίνουν καθόλου στην άκρη. Αντίθετα, όσο ακατάληπτη γίνεται για τις αφιλόξενες ψυχές, άλλο τόσο εμφαντική είναι για αυτούς που με αφορούν, με ακολουθούν και με στηρίζουν.


Τους ευχαριστώ γι αυτό και τους ευγνωμονώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: